Hozzávalók 10 személyre:

  • 0,5 kg húsos mangalica szalonna
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg pirospaprika
  • 3 kg vegyes szürkemarha hús (lapocka, borda)
  • ízlés szerint só
  • 1 kiskanál őrölt feketebors
  • 1 kg burgonya
  • 0,5 kg vegyes zöldség (petrezselyem, sárgarépa, zeller)
  • 1 evőkanál pirosarany
  • 1 teáskanál köménymag
  • 2-3 evőkanál csípős gulyáskrém
  • nokedli 0,5 kg lisztbő, tojással, víz nélkül

Elkészítés

A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és üvegesre pirítjuk. Belekeverjük a pirospapsikát, beletesszük az 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágott húst, átforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy személyenként fél liter legyen. Sózzuk, borsozzuk, és amikor puhulni kezd, hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát, zöldségeket, fokhagymát, gulyáskrémet. Beleszaggatjuk a nokedlit és felfőzzük. Utoljára tesszük bele a pirosaranyat és az őrölt köményt.