Hozzávalók:

35 dkg szürkemarha lábszár
5 dkg zsiradék
20 dkg fejtett bab
7,5 dkg vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
5 dkg zellergumó
7,5 dkg burgonya
1 db paradicsom
Fél tv paprika
Fél hegyes erős
1 dkg fokhagyma
1 dkg fűszerpaprika
só, őrölt kömény
A babot célszerű főzés előtt 2-3 órával beáztatni, hideg vízbe!

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Ha a hagymánk megpirult tegyük rá az összevágott paradicsomot és a paprikát. Fonnyasszuk meg őket, majd a fokhagymát összetörve rakjuk rá, de vigyázzunk meg ne égjen! A tűzről félrehúzva szórjuk bele a fűszerpaprikát. Ezután tegyük bele az 1*1 cm kockára vágott marhahúst, a sót és az őrölt köményt. Tegyük vissza a tűzre, gyakori kevergetés mellett a hús levére tegyük rá a babot, keverjük meg és engedjük fel annyi folyadékkal, amennyi ellepi. Erős tűzön főzzük, míg a hús és a bab majdnem puha lesz, ekkor tegyük bele a kockára vágott zöldségeket, majd az utolsó 5 percben tegyük hozzá a kockára vágott burgonyát és főzzük készre.