Hozzávalók:
10 dkg mangalica zsír
3 db vöröshagyma
1 kg szürkemarha comb
2 db paradicsom
2 db paprika
20 dkg burgonya
1 db zeller
3 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
10 dkg liszt
3 dkg szegedi fűszerpaprika
Só, köménymag

Elkészítés

Az 5 literes fazékban a zsíron lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockázott húst, majd lepirítjuk, ezután rádobjuk a kockázott paradicsomot, paprikát, amit szintén lepirítunk köménymaggal, fokhagymával és legvégül fűszerpaprikával, hogy kellemes zamatanyagokat kapjunk. Felöntjük vízzel, sózzuk és kb. másfél óráig főzzük. Ezután hozzáadjuk a kockázott zöldségeket és tovább főzzük. Közben összegyúrjuk a tojást és a lisztet egy csipet sóval, és csipetkéket szaggatunk a tésztából a forrásban lévő levesbe. Legvégül zeller vagy petrezselyem zölddel díszítjük.