Hozzávalók:

Szürkemarha lábszár 60 dkg
Sárgarépa 2 db
Fehérrépa 1 db
Zeller 1 kicsi
Karalábé fél db
Karfiol 3-4 rózsa
Petrezselyem zöld 1 csokor
Paradicsom 1 kicsi
Hegyes zöld paprika 1 db
Só, ízlés szerint
Egészbors 1 kávéskanálnyi
Sáfrányos széklice 1 csipet
Vöröshagyma 1 db
Fokhagyma 2-3 gerezd

Elkészítés

Ha húslevest készítünk mindig hideg vízbe tesszük fel a húst főni. Lassan forraljuk fel, amikor már gyöngyözik, feldobja a habját. Ezt szűrővel leszedjük, és a tiszta alaplét megsózzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, de csak akkor tegyük a levesbe, amikor a hús már kezd megpuhulni, ekkor a többi fűszert is hozzáadjuk, és lassan készre főzzük. A kész leves aranyszínű, a zöldségeket, és a húst beledaraboljuk, vágott petrezselyemzölddel, és zöldpaprikával tálaljuk.