Hozzávalók 4 főre:

  • 0,2 kg mangalica zsír
  • 0,3 kg vöröshagyma
  • 0,1 kg őrölt fűszerpaprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 0,5 l Vörösbor
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 db babérlevél
  • Köretnek: 2 kg burgonya

Elkészítés

A húst felkockázzuk, a hagyományostól kissé nagyobbra. A hagymákat finomra vágjuk, és a zsiradékban lepirítjuk egy külön edényben. A húst is lepírítjuk, majd hozzáadjuk a fele mennyiségű lepirított hagymát és a fűszerpaprikát, sót, borsot.Vízzel megöntjük. Vigyázva pároljuk, hogy le ne égjen kb. 3 órát. A végére teljesen zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk a bort és a maradék pirított hagymát. Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk és Bikavért iszunk hozzá.