Hozzávalók 4 főre:
- 0,2 kg mangalica zsír
- 0,3 kg vöröshagyma
- 0,1 kg őrölt fűszerpaprika
- 1 fej fokhagyma
- 0,5 l Vörösbor
- ízlés szerint só, bors
- 3 db babérlevél
- Köretnek: 2 kg burgonya
Elkészítés
A húst felkockázzuk, a hagyományostól kissé nagyobbra. A hagymákat finomra vágjuk, és a zsiradékban lepirítjuk egy külön edényben. A húst is lepírítjuk, majd hozzáadjuk a fele mennyiségű lepirított hagymát és a fűszerpaprikát, sót, borsot.Vízzel megöntjük. Vigyázva pároljuk, hogy le ne égjen kb. 3 órát. A végére teljesen zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk a bort és a maradék pirított hagymát. Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk és Bikavért iszunk hozzá.