Hozzávalók:
80 dkg szürkemarha bélszín

Törött bors
2 evőkanál olaj
1 evőkanál Rama
1 kicsi fej vöröshagyma
3 db csirkemáj
15 dkg gomba
1 csomag petrezselyem zöld
4 db zsemle
4 adag chef barnamártás
1 pohárka száraz vörösbor

Elkészítés

A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és megpirítjuk a margarinon, hozzáadjuk az 1X1 cm-esre vágott gombát, szárnyasmájat, és megpirítjuk. Só, bors, petrezselyem az ízesítés, hozzáadjuk a vörösbort, és a barnamártást, összeforraljuk és melegen tartjuk.

Olajat forrósítunk és az előre beízesített bélszínszeleteknek először mindkét felét megpirítjuk(1-2 perc), utána pici vörösbort öntünk mellé, lefedjük: 3-5 percre, attól függően, hogy angolosan szeretnénk vagy nem. Pirított zsemleszeletekre tálaljuk a húst, majd ráöntjük a ragut. Párolt rizzsel, fejes salátával tálaljuk.
Száraz nemes vörösborral fogyasszuk ezt az ünnepi ételt.