Hozzávalók:

Fokhagymás szürkemarhaszelet:
Szürkemarha fehérpecsenye 0,8 kg
Vöröshagyma 0,4 kg
Fokhagyma 0,05 kg
Só 0,02 kg
Őrölt feketebors 0,1 kg
Fűszerpaprika 0,3 kg

Burgonyagombóc:
Főtt burgonya 0,4 kg
Liszt 0,2 kg
Mangalica zsír 2 ek.
Tojás 2 db.
Só 0,02 kg

Elkészítés

Fokhagymás szürkemarhaszelet: A szürkemarha fehérpecsenyét 6-7 dkg-os érmékre vágjuk, majd húsklopfolóval meglazítjuk. Egy lábasban mangalica zsírt hevítünk, ha elég forró belehelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Az elősütött hússzeleteket félre tesszük. A felkockázott vöröshagymát a lábosunkba helyezzük, majd aranysárgára pirítjuk. Ekkor beletesszük a zúzott fokhagymát és kevés pirítás után a fűszerpaprikát, majd felöntjük vízzel, belehelyezzük a már elősütött hússzeleteket, többször zsírjára pirítva a vizet pótolva készre pároljuk.

Burgonyagombóc: A héjában megfőzött burgonyát, megpucoljuk, és még melegen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Tojással, sóval, liszttel és egy kevés zsírral egyneművé gyúrjuk. Forrásban lévő vízbe kicsi golyócskákat szaggatunk. Újraforrástól számítva 10 percig lassú tűzön készre főzzük. Friss tejföllel meglocsolva tálaljuk