Hozzávalók:
A fleckenhez:
Mangalica tarja 0,8 kg
Mustár 0,1 kg
Zúzott Fokhagyma 0,2 kg
Erős Pista ízlés szerint
Borskeverék 0,02 kg
Sertésfűszer 0,02 kg
Olaj 0,5 l
Törtburgonyához:
Vöröshagyma 0,4 kg
Burgonya 1,5 kg
Mangalicaszalonna 0,4 kg
Só 0,03 kg
Őrölt Feketebors 0,02 kg
Elkészíés
Fleckenhez: A tarját 10 dkg-os szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, majd a fűszerekből készített pasztával bekenjük majd lezárt edényben, hűtőben érni hagyjuk. (min.: 2-3 napig) Serpenyőben vagy grillen mindkét felét ropogósra sütjük.Tepsis burgonyával tálaljuk.
Törtburgonyához: A megtisztított nyers burgonyát feltesszük főni sós vízbe. A mangalica szalonnát felkockázzuk, zsírját kiolvasztjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és a kiolvasztott szalonnán üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A megfőttburgonyáról a vizet leszűrjük, és a szalonnás, hagymás zsírt ráöntjük. Burgonyatörővel áttörjük, forrón tálaljuk