Hozzávalók:
Vetrecéhez:
Füstölt mangalica szalonna 0,2 kg
Vöröshagyma 0,4 kg
Szürkemarha fehérpecsenye 0,8 kg
Babérlevél 13 db
Liszt 0,03 kg
Száraz fehérbor 2 dl
Mustár 1 ek.
Citrom leve 1 db
Tejföl 12+1 dl
Só 0,02 kg
Őrölt feketebors 0,01kg
Puliszkához:
Juhtúró 0,15 kg
Baconszalonna 0,15 kg
Kukoricadara 0,3 kg
Tejföl 11dl
Só 0,01 kg
Elkészítés
Vetrece: A mangalicaszalonnát kockára vágjuk, szép lassan kipirítjuk. A vöröshagymát feldaraboljuk és az olvasztott szalonnára „dobjuk”, ha már üveges rátehetjük a felcsíkozott fehérpecsenyét. Sózzuk, borsozzuk, babérlevelet teszünk bele. Mikor kellően lepirult, felöntjük vízzel. Többször zsírjára pirítva, a vizet pótolva pároljuk. A már majdnem puha húshoz, tejfölös habarást készítünk, mellyel dúsírtjuk ételünket. Száraz fehérborral, mustárral, és citrom levével beállítjuk a végső ízvilágát ételünknek. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Puliszka: Lábasban vizet forralunk, melybe belekeverjük a kukoricadarát. Simára keverjük, gyenge tűzön 10 percig főzzük. Ezután belekeverjük a már előzőleg felkockázott és lepirított bacon szalonnát, a juhtúrót és a tejfölt. Sóval ízesítjük. A kész masszánkat tepsibe öntjük, 170 fokos sütőben 40 percig sütjük. Kanállal formázva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.