Hozzávalók:
80 dkg szürkemarha comb
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
Csipetnyi őrölt feketebors
1-2 db babérlevél

1 pohárka száraz fehérbor
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
Fél db citrom

Elkészítés

Ez a recept abból az időből származik amikor a gőzös még kuriózum volt Erdélyben. A csíkokra vágott füstölt szalonnát aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a vékony csíkokra vágott húst. Sóval, törött borssal, babérlevéllel ízesítjük, hozzáadjuk a fehérbort, és fedő alatt lassan pároljuk. Figyelmesen tegyük nehogy leégjen, időnként utánapótoljuk kevés vízzel. Mikor a hús már kezd megpuhulni zsírjára pirítjuk és tejfeles, tejszínes habarással befejezzük. Miközben felforraljuk, sóval, mustárral, citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A készétel zamatos, enyhén csípős pikáns. Köretnek hagymás tört burgonyát adhatunk. Ennek az ételnek a borpárja az Etyeki Juhfark 2005-ös Gombai pincészet bora