Hozzávalók:

Az abáláshoz:
Szürkemarhanyelv 1 db
Babérlevél 2 db
Vöröshagyma 2 db
Fokhagyma 2 db
Só 0,03 kg
Egész feketebors 0,03 kg

A sütéshez:
Liszt 0,2 kg
Tojás 3 db
Zsemlemorzsa 0,3 kg

A körethez:
Burgonya 1,5 kg
Vaj 0,1 kg
Só 0,02 kg
Őrölt Feketebors 0,01 kg

Elkészítés

Marhanyelv: A marhanyelvet egy fazékban, hideg vízben feltesszük főni, a fűszerekkel és hagymákkal együtt. Kb. 2 óra után leellenőrizzük. (megszúrjuk villával, ha elég puha akkor kész az abálás). Hűlni hagyjuk de csak addig amíg kézzel már megtudjuk fogni, mert meg kell még pucolnunk. Ezt a műveletet egy kisebb késsel végezzük. A nyelvről lehúzzuk a kemény burkot, mintha egy kemény héjú almát pucolnánk. Ha elég ügyesek vagyunk ez a feladat nem is olyan nehéz. A kihűlt marhanyelvet kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. A továbbiakban ugyanúgy járunk el ,mint bármely húsnál;mtehát liszt, tojás és zsemlemorzsa a nyelv útja. Bő olajban pirosra sütjük.

Fáy burgonya: A burgonyát héjában megfözzük, majd megpucoljuk. Tepsire helyezzük, majd bekenjük őket olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk. 200 °-os sütőben megsütjük. Tálaláskor áfonyadzsemmel tesszük még vonzóbbá az ételt.