Hozzávalók:
80 dkg szürkemarha felsál
1 dl olaj
Kevéske zeller
1-2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
5 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
5 dkg cukor
5 dkg paradicsompüré
1-2 db babérlevél
Csipetnyi színesbors
2 gerezd fokhagyma
5 dkg liszt
1 pohárka száraz vörösbor
2 dkg só
Elkésztés
Az egészben készülő szürkemarha sülteknél minden esetben javaslom a pácolást. Ez azt jelenti, hogy 3-4 nappal előbb kell megvenni, mint az elkészítés napja. Túlságosan fűszerezni nem kell, de arra figyelni kell, ami jellemző rá, szilárd szerkezetű vadhúshoz hasonló húst készítünk el, ez azonban megéri, hiszen egészséges ételt kapunk.A felhasználás előtt kivesszük a húst a pácból, éles késsel felszúrjuk, és betöltjük a főtt tojásokat. Két végét eltűzzük hurkapálcával. Forró zsiradékban elősütjük a húst, majd ráöntjük a páclét és lassan főzzük.Mély tálba tesszük a húst. A cukrot a sült zsiradékban aranyszínűre pirítjuk, ráöntjük a páclét és visszatesszük a húst, majd készre főzzük. A mártást besűrítjük, lepasszírozzuk és vörösborral a megfelelő állagra beállítjuk.Krokettel tálaljuk, a mártást alulra, a szeletelt húst a tetejére helyezzük.Mártást külön is adunk hozzá.