Hozzávalók:
Vadashoz:
Szürkemarha fehérpecsenye
Koriandermag 11-15 db
Borókabogyó 5-6 db
Babérlevél 13 db
Mustármag 5 db
Egész feketebors 25 db
Só 0,03 db
Vöröshagyma 2 db
Fokhagyma 4 gerezd
Sárgarépa 4 db
Fehérrépa 2 db
Zellergumó 1 kisebb gumó
Citrom 1 db
Zsemlegombóchoz:
1x1cm-es zsemlekocka 0,3 kg
Só 0,03 kg
Tojás 2 db
Őrölt feketebors 0,02 kg
Majoranna 0,005 kg
Vágott zöld petrezselyem 0,005 kg
Füstölt szalonna 0,1 kg
Vöröshagyma 1 db
Liszt 0,2 kg
Vaj 0,05 kg
Víz kb. 1 dl
Elkészítés
Vadas: A fehérpecsenyét a hozzávalókkal együtt feltesszük főni, ha a hús megpuhul, akkor félretesszük. Az egészet hagyjuk kihülni, minimum egy napig a hűtőben érleljük. Egy lábasban cukrot karamellizálunk, ráöntjük a már zöldséggel leturmixolt levet. Felforraljuk, majd tejfölös, tejszínes habarással dúsítjuk. Mustárral, citrom levével ízesítjük.
Zsemlegombóc: Kockára vágott szalonnát üvegesre pirítunk, beleteszük a finomra vágott vöröshagymát, majd aranysárgára pirítjuk. Galuska tésztát készítünk, melybe sót, lisztet, tojást és vizet teszünk. Az elkészült masszába beleteszük a szalonnás hagymát, őrölt feketeborsot, majorannát, vágott zöldpetrezselymet és a szárított 1×1 cm-es zsemlekockákat. Ezt az elegyet olvasztott vajjal lazítjuk. Összedolgozzuk, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Ha a víz újra forr a gázt kisebb fokozatra kapcsoljuk. Gyöngyöző vízben 15-20 perc alatt készre főzzük.