Hozzávalók:
Pörkölthöz:
Lábszár 1,2 kg
Vöröshagyma 0,6 kg
Fokhagyma 0.2 kg
Paradicsom 2db
Tv paprika 2 db
Száraz vörösbor 3dl
Só 0,03 kg
Őrölt kömény 0,02 kg
Darált cseresznyepaprika 0,02 kg
Mangalicazsír 0,15 kg
Fűszerpaprika 0,04 kg
Tarhonyához:
Tarhonya 0,6 kg
Só 0,02 kg
Vöröshagyma 2 db
Elkészítés
Pörkölt: A mangalica zsírra ráhelyezzük a felkockázott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a felkockázott tv paprikát és paradicsomot. Megszórjuk köménnyel és fűszerpaprikával, felöntjük vízzel. Ha a pörköltalapunk elkészült hozzárakjuk a már felkockázott lábszárat és a darált cseresznyepaprikát. Többször zsírjára pirítva a vizet mindig pótolva pároljuk. Mikor már majdnem puha a húsunk, hozzáöntjük a vörösbort. Készre főzzük.
Tarhonya: A tarhonyát mangalicazsíron aranybarnára pirítjuk, beledobjuk a vöröshagymát, sózzuk, és kétszeres mennyiségű forró vízzel óvatosan felengedjük. Az edényt lefedve a tarhonyát fél óráig pihenni hagyjuk. Forrón tálaljuk.