Hozzávalók:

szürkemarha lábszár 80 dkg
mangalicazsír 10 dkg
vöröshagyma 3 fej
fokhagyma 2-3 gerezd
pirospaprika 1 evőkanál
köménymag
csipetnyi só
zöldpaprika 2-3 db
paradicsom 1-2 db
burgonya 50 dkg
savanyú káposzta 30 dkg
csombor 1-2 ág
csipetnyi lestyán

Elkészítés

Magyaros alapot készítünk, a szokásosnál kisebbre vágott húst hozzáadjuk, pörköltet főzünk belőle. Kb. 1 óra múlva mikor majdnem puha, a kockára vágott burgonyával tovább főzzük. A savanyú káposztát darabokra vágjuk és beletesszük, figyeljünk rá, hogy egyszerre főjön meg minden. Legvégül tálalás előtt bele morzsoljuk a zöldfűszereket. Erőspaprikát külön adjuk hozzá! Savanyú feketekenyérrel az igazi!