Hozzávalók:

Oldalashoz:
Mangalicaoldalas 1,6 kg
Só 0,03 kg
Őrölt Feketebors 0,02 kg
Egész kömény 0,03 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Fokhagyma 0,025 kg

Burgonyához:
Vöröshagyma 0,4 kg
Burgonya 1,5 kg
Mangalicazsír 0,2 kg
Só 0,03 kg

Elkészítés

Oldalas: Az oldalast sózzuk, borsozzuk és jól bedörzsöljük köménnyel. Egy tepsibe belehelyezzük a cikkekre vágott vöröshagymát és durvára vágott fokhagymát, erre helyezzük a befűszerezett oldalast. 2dl vizet öntünk alá. A tepsit alufóliával lefedjük, majd 1 óráig 130 °C-os sütőben előpároljuk, a fóliát levéve meg 35-40 percig 160-170 fokos sütőben sütjük.

Tepsis burgonya: A megtisztított nyers burgonyát és vöröshagymát cikkekre vágjuk, sózzuk, majd mangalicazsírral tepsiben összekeverjük. A hagymacikkeket megpróbáljuk a tepsi alja felé terelni, nehogy sütés közben megégjen. 200 °C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.