Hozzávalók (4 főre):
A nyárshoz:
1 kg szürkemarha bélszín
20 dkg szeletelt bacon
Mustár
Bors
Olaj a pácoláshoz
A lecsóhoz:
1,50 kg tv paprika
0,5 kg paradicsom
15 dkg vöröshagyma
7,5 dkg zsiradék (vagy füstölt szalonna)
0,5−1 dkg fűszerpaprika
Só
Elkészítés
A húst klopfoljuk ki −de ne papír vékonyra−, majd kenjük meg vékonyan a felénk eső részét mustárral és szórjuk meg borssal. A húsra tegyük rá a szeletelt bacont egymást fedve, majd a baconnal merőlegesen jó szorosan feltekerjük. Az így kapott tekercsekből karikákat vágunk. Ezeket húzzuk nyársra egymás után és 24 órára olajba helyezzük pácolódni. A vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát. Belerakjuk a már felszeletelt paradicsomot és paprikát, sózzuk és gyakori kevergetés mellett készre főzzük. Ha a lecsónk már majdnem készen van, egy serpenyőben a nyársakat hirtelen süssük meg, de ne rakjunk alá zsiradékot. Sülés közben sóval ízesítsük. A megsült húst a lecsóval együtt tálaljuk, külön főtt−sült burgonyát adhatunk hozzá.