Főételek

Csángó gulyás leves

Hozzávalók: szürkemarha lábszár 80 dkg mangalicazsír 10 dkg vöröshagyma 3 fej fokhagyma 2-3 gerezd pirospaprika 1 evőkanál köménymag csipetnyi só zöldpaprika 2-3 db paradicsom 1-2 db burgonya 50 dkg savanyú káposzta 30 dkg csombor 1-2 ág csipetnyi lestyán Elkészítés...

bővebben

Erdélyi tokány

Hozzávalók: 80 dkg szürkemarha lábszár 15 dkg füstölt szalonna 3 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma Csipetnyi só Töröttbors Csipetnyi kakukkfű 3 evőkanálparadicsom püré 1 dl száraz fehérbor 4 adag puliszka Elkészítés A vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát...

bővebben

Savanyú vetrece

Hozzávalók: 80 dkg szürkemarha comb 10 dkg füstölt szalonna 2 fej vöröshagyma 1 evőkanál pirospaprika 1-2 gerezd fokhagyma Csipetnyi őrölt feketebors 1-2 db babérlevél Só 1 pohárka száraz fehérbor 2 dl tejföl 1 evőkanál liszt 1 evőkanál mustár Fél db citrom Elkészítés...

bővebben

Tojással töltött marhasült

Hozzávalók: 80 dkg szürkemarha felsál 1 dl olaj Kevéske zeller 1-2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 5 dkg gomba 1 fej vöröshagyma 5 dkg cukor 5 dkg paradicsompüré 1-2 db babérlevél Csipetnyi színesbors 2 gerezd fokhagyma 5 dkg liszt 1 pohárka száraz vörösbor 2 dkg só...

bővebben

Hátszínszelet fűszervajjal

Hozzávalók: 80 dkg szürkemarha hátszín 0,02dkg só 0,01dkg színesbors őrölve 0,10dkg mustár 0,15dkg Vénusz étolaj Fűszervajhoz valók: 3 dkg Dijoni mustár 2 ágacska tárkony friss Só Csipetnyi fehérbors 1 csomag petrezselyem zöld Citromlé ízlés szerint A pác a következő:...

bővebben

Bélszínfilé Vadász módra

Hozzávalók: 80 dkg szürkemarha bélszín Só Törött bors 2 evőkanál olaj 1 evőkanál Rama 1 kicsi fej vöröshagyma 3 db csirkemáj 15 dkg gomba 1 csomag petrezselyem zöld 4 db zsemle 4 adag chef barnamártás 1 pohárka száraz vörösbor Elkészítés A vöröshagymát nagyon finomra...

bővebben

Mangalicaoldalas tepsis burgonyával

Hozzávalók: Oldalashoz: Mangalicaoldalas 1,6 kg Só 0,03 kg Őrölt Feketebors 0,02 kg Egész kömény 0,03 kg Vöröshagyma 0,5 kg Fokhagyma 0,025 kg Burgonyához: Vöröshagyma 0,4 kg Burgonya 1,5 kg Mangalicazsír 0,2 kg Só 0,03 kg Elkészítés Oldalas: Az oldalast sózzuk,...

bővebben

Mangalica Flecken (tarjából), hagymás törtburgonyával

Hozzávalók: A fleckenhez: Mangalica tarja 0,8 kg Mustár 0,1 kg Zúzott Fokhagyma 0,2 kg Erős Pista ízlés szerint Borskeverék 0,02 kg Sertésfűszer 0,02 kg Olaj 0,5 l Törtburgonyához: Vöröshagyma 0,4 kg Burgonya 1,5 kg Mangalicaszalonna 0,4 kg Só 0,03 kg Őrölt Feketebors...

bővebben

Mangalica tarja rántva és párizsiasan tepsis burgonyával

Hozzávalók: Mangalica tarjához: Mangalica tarja 0,8 kg Só Finom liszt 0,2 kg Zsemlemorzsa 0,3 kg Olaj a sütéshez 0,8 liter A körethez: Vöröshagyma 0,4 kg Burgonya 1,5 kg Mangalicazsír 0,2 kg Só 0,03 kg Elkészítés Mangalica tarjához: Mangalica tarjából 10 dkg-os...

bővebben