Főételek

Szürkemarhanyelv rántva Fáy burgonyával

Hozzávalók: Az abáláshoz: Szürkemarhanyelv 1 db Babérlevél 2 db Vöröshagyma 2 db Fokhagyma 2 db Só 0,03 kg Egész feketebors 0,03 kg A sütéshez: Liszt 0,2 kg Tojás 3 db Zsemlemorzsa 0,3 kg A körethez: Burgonya 1,5 kg Vaj 0,1 kg Só 0,02 kg Őrölt Feketebors 0,01 kg...

bővebben

Fokhagymás szürkemarhaszelet, tejfölös burgonyagombóccal

Hozzávalók: Fokhagymás szürkemarhaszelet: Szürkemarha fehérpecsenye 0,8 kg Vöröshagyma 0,4 kg Fokhagyma 0,05 kg Só 0,02 kg Őrölt feketebors 0,1 kg Fűszerpaprika 0,3 kg Burgonyagombóc: Főtt burgonya 0,4 kg Liszt 0,2 kg Mangalica zsír 2 ek. Tojás 2 db. Só 0,02 kg...

bővebben

Savanyú vetrece juhtúrós puliszkával

Hozzávalók: Vetrecéhez: Füstölt mangalica szalonna 0,2 kg Vöröshagyma 0,4 kg Szürkemarha fehérpecsenye 0,8 kg Babérlevél 13 db Liszt 0,03 kg Száraz fehérbor 2 dl Mustár 1 ek. Citrom leve 1 db Tejföl 12+1 dl Só 0,02 kg Őrölt feketebors 0,01kg Puliszkához: Juhtúró 0,15...

bővebben

Vadas szürkemarha fehérpecsenyéből

Hozzávalók: Vadashoz: Szürkemarha fehérpecsenye Koriandermag 11-15 db Borókabogyó 5-6 db Babérlevél 13 db Mustármag 5 db Egész feketebors 25 db Só 0,03 db Vöröshagyma 2 db Fokhagyma 4 gerezd Sárgarépa 4 db Fehérrépa 2 db Zellergumó 1 kisebb gumó Citrom 1 db...

bővebben

Anonymus pecsenyéje

Hozzávalók: 1 kg bélszín 0,5 kg libamáj 0,5 kg szeletelt Kolozsvári szalonna 0.4 kg vadgomba vegyesen 2 vöröshagyma 0,2l tejszín 0,2l barna mártás 0,2l Kékfrankos vörösbor 1 csokor friss petrezselyem Olaj, só, bors, kakukkfű, mustár Elkészítés A bélszínt...

bővebben

Attila karda- Szürkemarha nyárs

  Hozzávalók (4 főre): 1 kg szürkemarha hátszín 0,3 kg vöröshagyma Pácoláshoz: 0,5 kg paprika 0,3 kg mangalica szalonna 0,2 kg gomba, lehet vegyesen olaj, őrölt feketebors, kakukkfű, lestyán, zúzott fokhagyma, csombor Elkészítés A húst lehártyázzuk, kiinazzuk,...

bővebben

Sík-hegyi szürkemarha bográcsos

Hozzávalók 4 főre: 0,2 kg mangalica zsír 0,3 kg vöröshagyma 0,1 kg őrölt fűszerpaprika 1 fej fokhagyma 0,5 l Vörösbor ízlés szerint só, bors 3 db babérlevél Köretnek: 2 kg burgonya Elkészítés A húst felkockázzuk, a hagyományostól kissé nagyobbra. A hagymákat finomra...

bővebben

Hortobágyi gulyás magyar szürke marhából

Hozzávalók 10 személyre: 0,5 kg húsos mangalica szalonna 0,5 kg vöröshagyma 10 gerezd fokhagyma 10 dkg pirospaprika 3 kg vegyes szürkemarha hús (lapocka, borda) ízlés szerint só 1 kiskanál őrölt feketebors 1 kg burgonya 0,5 kg vegyes zöldség (petrezselyem, sárgarépa,...

bővebben